Home Advisering Trainingen Contact Otoplastieken Publicaties   Arts Training & Advies 2019
Gehoorbescherming op maat breed inzetbaar 
Industrie Standaard gehoorbescherming zoals oorkappen en oorproppen zorgen “te goed” voor de bescherming van het gehoor. Niet alleen het machinegeluid, maar alle geluiden in de buurt van de werknemer worden tegengehouden. Zo ook de waarschuwingssignalen van voertuigen of installaties en roepende collega’s. Het dragen van standaard gehoorkappen of oorproppen is daardoor een potentieel gevaar (lees: bedrijfsongeval). Industriële otoplastieken zijn voorzien van een speciaal filter. Er zijn 5 typen filters, afhankelijk van de aard van het industriegeluid. Het filter zorgt ervoor dat waarschuwingssignalen en roepende collega’s worden waargenomen, terwijl de rest van het geluid wordt tegengehouden en meer dan voldoende is om gehoorbeschadiging tegen te gaan. De otometrist bepaald voor welke werkomgeving het beste filter van toepassing is. Het tweede voordeel van otoplastieken is de pasvorm. De otoplastieken zitten letterlijk als gegoten in de gehoorgang en is daarmee prettig te dragen. Standaard gehoorbescherming levert snel irritatie op en de werknemer zal zo weinig mogelijk gehoorbescherming gaan dragen.
Motor Windgeruis bij het motorrijden kan bij hoge snelheden gehoorschade opleveren. Geluidniveaus tot 105 dB(A) onder de helm zijn geen uitzondering. De motor  otoplastieken zijn gevormd naar de vorm van het oor en zijn daardoor uitermate comfortabel te dragen onder een motorhelm. De motor otoplastieken zijn evenals de industriële otoplatieken voorzien van een speciaal filter waardoor waarschuwings signalen waarneembaar blijven.
Muziek Speel je in een bandje? Ga je graag naar concerten en muziekevenementen? Dan zijn muziek otoplastieken de oplossing. Deze otoplastieken hebben een vlakke filtering waardoor het muziekgeluid niet wordt vervormd. Het geluid wordt gereduceerd en daarbij blijft de klankkwaliteit behouden. Genieten van je favoriete muziek zonder kans op gehoorschade! De muziek otoplastieken zijn voorzien van filters die zijn geïntegreerd in een module. Hierdoor kunnen de filters eenvoudig gewisseld worden. Er zijn 3 soorten filters: een lichte demping (-15 dB) een middelmatige demping (-19 dB) en een hoge demping (-22 dB). Ook zijn industriële filtermodules te leveren waardoor deze otoplastieken ook voor industrielawaai toegepast kunnen worden. Als optie zijn deze otoplastieken eenvoudig uit te breiden tot een betaalbaar In Ear Systeem of tot een Headset met microfoon. Dit door de filtermodules te vervangen door single driver in-ear monitoren al dan niet met een microfoon.  
Slapen Nachtdienst gehad en toch nog wat uurtjes rustig willen slapen. Een partner die snurken als hobby heeft. Hinder van verkeersgeluiden, vroege vogels. Zorg voor een goede nachtrust met onze op maat gemaakte slaapoordoppen. Doordat het materiaal zacht is, voel je ze niet zitten en is zijslapen over het algemeen geen probleem. Leverbaar in compleet gesloten uitvoering of met een filter zodat de wekker wel wordt gehoord. Leverbaar in vele kleuren.
Schietsport Speciaal voor de hobby of werkomgeving waar hoge impulsgeluiden / piekgeluiden voorkomen hebben wij een doeltreffende oplossing. Speciale filters in onze otoplastieken zorgen ervoor dat het omgevingsgeluid hoorbaar blijft, maar dat de plotselinge pieken worden tegengehouden (door actieve filtering) of worden gedempt (door passieve filtering). Ideaal dus voor de schietsport en de jacht, maar ook voor werknemers die worden geconfronteerd met luide klappen/pieken.